Zoveel zielen, zoveel kleuren

De meesten van ons hebben wel een bepaalde voorkeur voor kleur of sfeer. Misschien houd je van lekker fel en druk. Of juist van pastel en rustig. Ik zelf vind juist de combinatie heel erg spannend en mooi. Vaak zegt je voorkeur voor kleur veel over je karakter, maar je voorkeur beweegt ook mee met jouw ontwikkeling. De kleuren waar je van houdt kunnen een verlengde of juist een tegenhanger zijn voor de meest aanwezige kleuren in je aura. In zielsafstemmingen met kinderen in de buik merk ik vaak dat baby’s ook al een heel sterke voorkeur hebben voor een bepaalde kleur. Ze laten me de kleur zien waar ze dol op zijn, of de kleuren die sterk aanwezig zijn in hun aura.

Blauw bij een hele sterke intuïtie, rood bij een sterke behoefte aan zekerheid en regelmaat, zonnig geel met veel energie. En alle mogelijke andere combinaties. Dit is vaak hoe de kinderen mij vertellen over hun karakter. En ook vaak over het karakter van hun moeder. Soms geeft een kind aan dat groen zijn lievelingskleur is, omdat hij zo veel geeft om de natuur. Maar vaak ook zie ik een overheersende kleur uit het aura dat om de ziel heen beweegt. Een kindje waarbij ik veel vuur voel, laat bijvoorbeeld alles prachtig geel-goud kleuren of diep paars als er een sterke lijntje bestaat met het hogere. De kleuren die ik waarneem en dat wat de kinderen me daarbij laten voelen of vertellen, corresponderen vaak wel met de kleuren van de chakra’s, maar hebben wel hun specifieke accent en uitleg.

Match
Wat ik hierin altijd het meest interessant vind, is de match. Hoe passen de kleuren van mama en baby bij elkaar? Versterken ze elkaar? Zijn ze complete tegenhangers of brengen ze elkaar juist in balans? Vaak is dit niet alleen leuk om te doen, maar ook heel leerzaam. Het is mooi om op die manier een idee te krijgen van hoe twee zielen elkaar aanvullen, versterken en helpen op hun zielepad.

“Een mama met sterke kleuren, een dochter in pastels, dat geeft vast een mooie uitdaging”

Een mama in een sterk groen, geel en blauw aura, die sterk is en zelfstandig met een groot hart, krijgt een meisje dat heel zachtroze aanvoelt, met oranje spikkels. Je voelt het al aan waarschijnlijk, een heerlijke uitdaging! Want hoe kan deze mama haar eigen zekerheid en zorgzaamheid zo in gaan zetten voor een meisje dat zich vaak kwetsbaar voelt en erg gevoelig op alles reageert? Er zullen zich voor moeder en dochter waarschijnlijk heel veel kansen aan gaan dienen, waarin ze elkaar van alles mogen gaan leren. Mama mag nog beter naar haar onderbuik gaan luisteren en haar gevoel uiten en oppassen dat ze niet te veel voor dochterlief oplost. Dochter mag zich koesteren in de stabiliteit en rust die moeder uitstraalt en tegelijkertijd voelen dat haar gevoel er mag zijn.

Variaties
En zo zijn de variaties eindeloos. Zo ook bij mijn twee jongens. Zij hebben er voor gekozen om mij mooi aan te vullen (en op die manier voor mij te zorgen, uit te dagen en ook van mij te leren). Waar ik vaak kies voor zacht en blauw, groen en paars (zacht, lief en zweverig), kiest mijn jongste voor rood en oranje (aards en genieten) en mijn oudste vaak voor knal geel en blauw (een sterk onderbouwde wil). En al weet mijn ziel dat dit juist prachtig is, toch moet ik bekennen dat toen ik dit al voelde aankomen tijdens mijn zwangerschappen een onbewust deel van mij best een beetje bang was voor wat er ging komen met al die felle kleurenpracht die groeide en bloeide in mijn buik.

“Zie mij, in al mijn kleurenpracht”

En eigenlijk vind ik dat nog steeds jammer. Dat ik me onbewust probeerde af te sluiten voor het spannende, onbekende stuk, uit angst. Hoe veel ik ook direct van ze hield; hierdoor duurde het voor, tijdens en na de geboorte van mijn jongens toch echt wel even voor ik hen helemaal kon zien, in al hun kleur en schoonheid. Als ik toen al had geweten dat de wakkere, felle blauwe ogen die alles willen zien en doorgronden van mijn oudste jongen mij niet alleen slapeloze nachten zouden bezorgen, maar ook een hele nieuwe blik op de wereld, dan was ik minder bang geweest. Als ik toen al had gevoeld dat die donkere, rustige blik van mijn jongste mij toen al in mijn dromen wilden vertellen dat alles goed zou komen en dat onze reis samen mij zou helpen volledig te landen op aarden, had ik meer vertrouwen gevoeld.

Kleurenwaaier
Als er iets is wat alle baby’s die ik mag spreken vanuit de buik, of vanuit de wieg hun ouders willen laten zien, dan is het: zie mij. In al mijn glorie, in al mijn kleurenkracht. Wees niet bang voor anders, of voor meer van hetzelfde. Ooit hebben we deze kleurenwaaier precies zo samengesteld, omdat we wisten dat dit de beste combinatie zou zijn voor dit leven. Voor jou op jouw pad en voor mij op mijn weg. Zo halen we samen alles uit het leven wat er in zit en dat geeft een heleboel kleur!