Het meisje en de merel

Het verhaal van Marieke. Wat waren de tekens ‘van boven’ tijdens haar kinderwens- en zwangerschapsperiode? Deze editie vertellen Marieke en Youssi ter kennismaking zelf over hun meest magische momenten. Marieke heeft samen met Henk twee dochters,  Liene (5) en Merel (2). Ze is ook stiefmoeder van Noortje (19).

Marieke: “Ongeveer een jaar voordat mijn kinderwens echt ontstond, begon ik met mediteren. Hierdoor leerde ik me steeds beter afstemmen op mijzelf. Ik was nog niet echt bezig met zwanger worden, maar toch voelde het soms alsof er iets of iemand bij me was, op een prettige manier. Een poos later stopte ik met de pil, vanwege lichamelijke klachten. Gek genoeg voelde ik me bijna direct anders.  Al wist ik natuurlijk nog niet echt hoe dat kon voelen, toch voelde ik me zwanger.

Sprakeloos
Toen ik later weer een avond in meditatie was, zat ik ineens in een andere wereld. Ik was midden in een prachtige weide met mooie bomen erin. En in die wei zag ik ineens een klein meisje van een jaar of zes, op blote voeten met een wit jurkje aan. Het voelde zo echt aan, ik had overal kippenvel. Ik was zo onder de indruk dat ik sprakeloos was en niets durfde te vragen. Het was een overweldigend echt besef dat dit kleine meisje mijn toekomstige dochter was. 

Tijdens volgende meditaties kwam ze vaker terug en durfde ik wel met haar te praten. Dat ging vanzelf, via gedachten in mijn hoofd. Ik stelde haar vragen over wie ze was en wat ze leuk vond. Ze hield van rolschaatsen en lekker eten. Door deze ervaringen in meditaties ging ik meer en meer op mijn intuïtie vertrouwen. Ik beleefde dan ook heel helder het moment dat Liene echt bij ons kwam, tijdens de conceptie. Ik voelde me heel ruim worden in mijn hoofd en lichaam, alsof ik één werd met alles. En ineens was daar ook een lichtflits.

Tijdens de zwangerschap van Liene leerde ik intuïtief schrijven en zo kon ik nog directer met haar communiceren. Ze vertelde me over wat ze nodig had in mijn buik en wat ze als ze geboren zou worden fijn zou vinden. Ze hielp me op deze manier ook met het schrijven van mijn boeken. Dat vind ik nog steeds heel bijzonder.

Wachten
Voordat Merel kwam, heb ik eerst een buitenbaarmoederlijke zwangerschap gehad. Dit was een heel heftige ervaring.  Fysiek en emotioneel. Hierdoor leek het daarna ook nog langer te duren met wachten op Merel. Ik was al zwanger geweest en wilde dit eigenlijk natuurlijk blijven.

Maar ook al duurde het wachten lang en slingerde ik van de ene emotie in de andere, ik had heel sterk het vertrouwen dat ik niet naar het ziekenhuis hoefde te gaan. Iedere maand was er de teleurstelling en de pijn. Mijn vertrouwen was dan ook echt even weg, maar toch tilde de hoop me daarna weer op en bleef groeien door hoopvolle ervaringen.

“Wat moet ik nu nog doen om zwanger te worden?”

Een van die ervaringen was dat ik op zo’n moment van grote teleurstelling door een park wandelde in mijn eentje. Ik bleef staan, sloot mijn ogen en vroeg in mijzelf, bijna wanhopig: wat moet ik nu nog doen? Vlak daarna voelde ik dat een kindje mijn hand pakte en tegelijkertijd zag ik een heleboel zielen om ons heen staan. Toen wist ik dat deze periode vol twijfels niet voor niets gebeurde. Deze moeilijke oefening in vertrouwen bereidde mij voor op mijn taak om deze wachtende zielen te gaan helpen met landen. Dat was wat dit kleine meisje me wilde laten weten. En dit kleine meisje was hetzelfde meisje dat ik een paar maanden later, vlak voor haar conceptie naast me in bed zag liggen. Toen al leek ze sprekend op mijn lieve Merel nu.

Deze naam hebben we haar niet voor niets gegeven. Tijdens mijn zwangerschap zag ik overal Merels. Een merel bouwde haar nest in de heg in onze tuin. Ik denk dat Merel me zo haar naam wilde laten weten. Wat ze me verder nog leerde vanuit de buik, was dat ik mocht doen waar ik zin in had en dat ik nog meer mocht landen in mijn lijf. Ze leidde me op deze manier naar een prachtige geboorte.”

Lees hier over de magische momenten van Youssi.

Heb jij ook een magisch moment dat je graag wilt delen? Vertel het ons! Mail naar info@kiemnieuwleven.nu