Lieveheersbeestjes en hartjes

Soms weet je gewoon diep van binnen: dit is een teken! Een bijzonder toeval, een signaal van boven… een magisch moment tijdens je kinderwens of zwangerschap. Deze maand vertellen Marieke en Youssi ter kennismaking over hun meest magische momenten. Hieronder het verhaal van Youssi. Ze is getrouwd met Ted en moeder van Sam (8) en Job (5).

Youssi: “In de zomer trouwden we. En vanaf dat moment wilden we ook écht voor kinderen gaan. Ik voelde vanaf dat moment ook vaak iemand bij me, mijn lichaam leek soms ook echt al zwanger. Toch duurde het nog driekwart jaar voor ik zwanger was van Sam, wat voor mijn gevoel echt heel erg lang duurde. Ik was er behoorlijk mee bezig en natuurlijk elke maand teleurgesteld. Terwijl ik diep van binnen ook het gevoel had dat ik er nog niet helemaal klaar voor was. Ik miste nog een stukje vertrouwen…

Zelf werd ik geboren met een maagafwijking. Toen ik zes weken oud was, ben ik daarvoor geopereerd in het ziekenhuis. Deze herinnering wilde blijkbaar nog aandacht krijgen. Op een avond zat ik in bad met een fijn muziekje aan. En ineens voelde ik mezelf weer die eenzame baby… het warme water en de muziek lieten me voelen wat ik gemist had. Ik heb enorm gehuild, ik was er zelf ook wat verbaasd over maar liet het maar gebeuren. Alle verdriet kwam eruit. Na het huilen voelde ik me echt lichter. Toen kwam er een licht en hoopvol lied voorbij en ik voelde diep van binnen ‘ik kom in de lente’. Daar werd ik enorm rustig van. Ik kreeg toen echt het vertrouwen dat het goed zou komen.

Seintje
Toen ik eenmaal zwanger was van Sam, inderdaad vroeg in de lente, was het vreemde dat ik Sams aanwezigheid ineens niet meer zo sterk leek te voelen. Ik voelde me eigenlijk best somber en alleen. Ik zocht hulp bij een therapeut, om me weer wat beter te gaan voelen. Toen ik er de eerste keer vandaan kwam en in de auto stapte, zat daar een lieveheersbeestje voor me op het stuur! Terwijl het buiten echt nog enorm koud was. Die hele zwangerschap zag ik ze overal, ze landen ook vaak op me. Dat was heel speciaal, het voelde toch steeds als een seintje van Sam. Maar ook als een uitnodiging om meer te gaan vertrouwen op de steun van ‘boven’, al vond ik dat toen nog erg moeilijk. Het nieuwe bewustzijn dat hij me bracht heeft langzaam mogen groeien. Sam was en is nog steeds is de spiegel die me steeds verder helpt op mijn spirituele pad. Hij heeft me enorm helpen groeien al vanaf het moment dat hij bij me is.

“Er landde letterlijk een ooievaar voor mij op de grond!”

Toen we graag een tweede kindje wilden, voelde ik ook duidelijk een ziel om me heen. En ik wist ook zeker dat ik zwanger was. We waren die dag in de dierentuin en er landde letterlijk een ooievaar voor mijn neus op de grond! Toen ik iets later toch ging bloeden, raakte ik daarom enorm in de war… ik snapte er niks van,  ik had het toch goed gevoeld? Dat weekend gingen we ook een weekend weg naar de Wadden. Ik wandelde met mijn lief langs het strand, en was zó verdrietig. En ineens zei hij: kijk daar, die wolk lijkt net een baby! En inderdaad ik zag het ook, terwijl naast deze wolk van een baby op dat moment een regenboog ontstond. Dat was magisch… ik zei tegen mijn man: ik weet niet hoe het kan, nu ik die bloeding heb, maar het zit goed. En inderdaad, ik bleek écht zwanger.”

Stomp
Job liet me tijdens de zwangerschap overal hartjes in zien. In de blaadjes en steentjes op de grond, in de wolken… dat was fijn, het gaf vertrouwen. Toen ik 18 weken zwanger was, wilde de verloskundige dat ik een echo liet maken omdat ze mijn buik te groot vond en zeker wilde zeker weten of er niks aan de hand was. Dat was op vrijdag. Ze ging meteen bellen met het ziekenhuis zodat ik die middag nog kon komen. Toen ze aan het bellen was voelde ik: nee, die haast is niet nodig. Ik waardeerde haar zorgen, maar vroeg: is er nu acuut iets nodig? Dit bleek niet het geval en op dat moment koos ik ervoor om niet uit paniek te handelen, maar in contact te blijven met Job.

Dat weekend hebben we lekker ons ding gedaan, en die maandag zijn we op ons gemak naar een particulier echocentrum met een fijne sfeer gereden. Op de radio speelde een liedje met de tekst: ‘I don’t need no doctors’. En precies bij die zin kreeg ik een enorme stomp van de anders zo rustige Job. Ik voelde me zo sterk en krachtig, ik was trots dat ik zélf mijn keuzes had gemaakt en me niet had laten meenemen in de angst van iemand anders. Alles bleek goed te zijn met mijn grote vriendelijke reus.”

Lees hier over de magische momenten van Marieke.

Heb jij ook een magisch moment dat je graag wilt delen? Vertel het ons! Mail naar info@kiemnieuwleven.nu