Leven met de maan

Oh, de maan. Ik kan naar haar blijven kijken. Wanneer ze vol is of halfvol, volledig zichtbaar of achter de wolken. De maan is magisch. En werken met de maan ook. Hoe je dat doet, kun je lezen in Leven met de maan.

Toen mijn oudste dochter bijna geboren werd, was het hartje zomer. Als ik ’s nachts wakker was en niet kon slapen, ging ik op mijn blote voeten de tuin in. Daar zat ik dan op het gras, te staren naar de hemel. De sterren en de maan hebben zo’n aantrekkingskracht… geven zo’n gevoel van heel zijn. Als ik naar de maan kijk, voel ik me verbonden met alles en laad ik me op. Dat kon ik in de laatste fase van mijn zwagerschap wel gebruiken. En op andere momenten ook…

Ik houd van de maan en haar magie. Mijn hart maakt een sprongetje als ik haar zie. Ik voel me gedragen want ze reist met me mee, waar ik ook ga. Ik houd van haar in al haar fasen, van de kracht die van haar uitgaat en ook van rituelen die deze kracht versterken.

Het boek ‘Leven met de maan’ van Yasmin Boland heeft dan ook een speciaal plaatsje op mijn nachtkastje. Want nog steeds heb ik niet álle maan-magie vooraan in mijn systeem zitten, klaar om te gebruiken. Toch is er pure verwondering, elke keer weer als ik haar zie of voel… voor een hemellichaam dat ons verlicht in de nacht.

Feitjes
Hoe zit het nou met die maan? Ze beweegt zich in een baan om de aarde, zoals de aarde om de zon beweegt. Ze geeft zelf geen licht, maar ontvangt het van de zon en geeft het aan ons door. Ze is 384.400 kilometer van de aarde verwijderd en heeft een straal van 1737 kilometer. Ze is ongeveer net zo oud als de aarde, haar leeftijd wordt geschat op 4527 miljard jaar. In 1969 landde de eerste mens op de maan.

Maar er valt nog veel meer over te vertellen… in ongeveer 30 dagen doorloopt de maan alle twaalf tekens van de dierenriem. Volgens de astrologie heeft de maan invloed op emoties, voeding, behoeften, verleden, vrouwelijkheid en nog veel meer. Leven met de maan neemt je mee op een magisch tochtje door het universum. Het boek beschrijft alle fasen van de maan en wat die voor invloed hebben op de aarde en mensen.

Manifesteren en loslaten
Zo leerde ik dat nieuwe maan dé tijd is voor het zetten van intenties en het maken van plannen. En volle maan is dé tijd voor reflectie, vergeving, dankbaarheid. Ik leerde hoe ik de maan in kon zetten bij mijn manifestaties, en hoe ik haar gebruiken kon om los te laten wat me niet meer dient. Ik maak nu bewuster een vollemaansvuurtje en een nieuwemaans-wensenlijst.

Belangrijke thema’s
Superleuk is het om aan de hand van het boek en de persoonlijke berekening van je eigen sterrenbeeld je toekomst te ‘voorspellen’ en te weten te komen welke thema’s belangrijk voor je zijn. Ik ben meer een type dat achteraf leest wat er in de sterren stond, maar heel vaak blijkt dan toch, dat het klopte. Je kunt de maan dus echt inzetten om je leven te organiseren en plannen!

Oh, de maan. Ze verdient een ode. En meer aandacht van ons… omdat ze superkrachtig is, en wij die kracht in kunnen zetten voor positieve veranderingen in ons leven! En wie wil dat nou niet? Ik schreef al dat dit boek een vast plaatsje heeft op mijn nachtkastje. Want zoals de mensen in het verhaal Toen de aarde en de maan van plaats ruilden, vergeet ook ik met regelmaat om samen te werken…

Jij ook? Hier kun je alle maanstanden en ook die van Nieuwe maan opzoeken. Nieuwe maan is perfect om intenties te stellen, bijvoorbeeld om wél met de maan te leven. Doe je mee?

Leven met de maan, Yasmin Boland
ISBN 9789020213102
Uitgegeven door Ankh Hermes