Tekens van boven

Als je een kinderwens hebt en het wat langer duurt voor je daadwerkelijk zwanger bent, kan het zijn dat je vertrouwen behoorlijk op de proef wordt gesteld. Het is dan fijn als je af en toe een ‘teken van boven’ krijgt. Hoe zorg je ervoor dat je de tekens ziet en erop durft te gaan vertrouwen?

Soms was het alsof ik uit elkaar werd gerukt van gemis. Dan voelde ik me klein en ongezien. Overgeslagen. Ik voelde me alleen met al mijn pijn en verdriet. Om het gemis van een kindje. Mijn kindje. Het duurde even voor ik zwanger werd van mijn eerste dochter, en voor mijn tweede dochter zich aandiende, verstreek er naar mijn zin ook te veel tijd. Wat was ik dan blij met een teken ‘van boven’. Een teken waarvan ik voelde in alles in mij: dit is voor mij bedoeld. Het komt goed. Ik mag vertrouwen hebben in mijzelf en mijn wens.

De zielen die ik spreek tijdens het maken van zielsafstemmingen op mensen met een kinderwens, zeggen vaak dat ze van zich laten horen. Dat ze bij hun toekomstige ouders zijn en hen tekens geven. De ouders mailen me vaak terug met de vraag hoe ze die tekens dan kunnen opmerken. Wat dan ‘tekens van boven’ zijn.

Puur licht
De ziel die bij je is, is al langere tijd bij je. Soms al je hele leven, soms sinds jij en je partner samen besloten dat jullie kinderen wilden. De ziel die bij je is, helpt je om daadwerkelijk je leven te leven zoals jij dat voor jezelf, vanuit je ziel, voor ogen hebt. De ziel van jouw toekomstige kindje heeft al het overzicht, weet precies wat jij nodig hebt en wat er vooraf gaat aan zijn of haar komst in jouw buik.

Zielen die naar de aarde willen komen zijn net als engelen, gidsen en overleden dierbaren, een pure vorm van licht. Ze communiceren met jou via energetische weg. Zie het voor je als jij die je leven leeft, met om jou heen allerlei lichtwezens die je dingen in je oor fluisteren, zonder dat jij hen opmerkt. Met je ogen kun je ze niet zien, maar met je gevoel, je hart, je intuïtie en je heldere kanalen vang jij hun tekens op.

Heldere kanalen
Iedereen kan voelen en leven vanuit zijn intuïtie of hart. Je heldere kanalen zijn de kanalen waardoor je communiceert met de lichtwereld. Ze zitten op verschillende plekken op je kruin en je voorhoofd, en bij je derde oog en je oren. De lichtwereld is de plaats waar jouw toekomstige kindje op dit moment nog is. Er zijn verschillende heldere kanalen, bijvoorbeeld het weten, je gevoel, het gehoor, en zien. Vaak gebruiken we ze allemaal tegelijk. Vaak is er één dominant aanwezig. Je kunt je heldere kanalen ontwikkelen als je dat wilt. Dan voel, weet, hoor en zie je steeds meer dat jou kan helpen in je leven.

“Je krijgt een teken dat voor jou vertrouwen opwekt en jou iets zegt”

Een ziel kiest altijd een manier die bij jou past om tekens door te geven. Een manier die jij goed opmerkt. Als jij dus bijvoorbeeld een echte beelddenker bent, kan het zijn dan je aandacht soms getrokken wordt naar bijvoorbeeld een schaduw op de muur die lijkt op een hartje. Het kan ook zijn dat je aandacht ineens getrokken wordt naar een naam in een boek of tijdschrift. Of naar een wolk die eruitziet als een engel of embryo. Naar een beeld dat voor jou vertrouwen opwekt en jou iets zegt.

Tekens kunnen dus komen in allerlei vormen. Ze kunnen komen als geluiden, stemmen, dingen die mensen tegen je zeggen, vaak meerdere keren vanuit verschillende hoeken. Of dingen die je leest, en later wéér eens, maar dan in een heel andere context. Onderschat ook je weten niet. Soms wéét je gewoon dat iets klopt of niet. Dat iets een teken is of niet. Soms wéét je dat gewoon, diep van binnen, en valt het niet uit te leggen. En, als je dan ergens iets leest, wéét je dat je gelijk had. Dat iets klopt, of juist niet.

Vallende ster
Zielen geven tekens die passen bij jou en hem of haar en de situatie van dat moment. Een tijd voor ik zwanger werd van mijn oudste dochter, was ik op vakantie in Oostenrijk. Het was een heftige tijd voor mij en mijn partner vanwege allerlei persoonlijke gebeurtenissen. Op een avond was ik zó boos op de situatie. Ik was zó boos en verdrietig om alles wat er gebeurde. En ik miste ons kindje zó enorm. Mijn lief probeerde me te troosten. Ik huilde en riep in gedachten richting de heldere sterrenhemel: laat me dan weten dat het góed komt! En meteen, was daar een vallende ster. Als antwoord op mijn vraag. Ik huilde en huilde, maar nu van dankbaarheid. Ik voelde overal kippenvel, een liefdevolle omhelzing. Er volgden nog veel meer tekens van mijn kinderen. In de vorm van vogels, vlinders, veren op ongebruikelijke plaatsen. En in de vorm van kippenvel, het voelen van een aanwezigheid, het zien van antwoorden in de ogen van andere mensen om me heen… of gewoon in mijn weten als ik stil zat op mijn meditatiekussen.

“Vraag het universum om een teken en als je twijfelt, vraag dan om méér tekens”

De zielen die ik spreek willen graag dat hun ouders zich openstellen voor de tekens die deze zielen hen willen sturen. Ze vragen of hun ouders nu al met hen in contact willen gaan. Dat kun je doen door simpelweg je bewustzijn te openen. Na het lezen van dit stukje, zul je merken dat je vandaag of morgen iets ziet, hoort, voelt of wéét… dat het van jouw kindje komt. Van jouw kindje die nu al dichtbij jou is, en in liefde afwacht tot het juiste moment om te komen.

Vraag het universum om een teken. Vraag om hulp. En twijfel je of het een teken was, vraag dan om méér tekens. Oefen het maar. Voel het maar. Vraag je kindje dichtbij je te komen en het jou te laten weten dat het goed komt. Je bent niet alleen, nooit. Er staan rijen vol lichtwezens naast je, te fluisteren in je oor. Jou te omhelzen met hun vleugels. En je te seinen welke kant je op mag gaan.